Specjały kuchni wiedeńskiej

 Rezerwacja zakończona
 
77
Kategoria
Szkolenia
Termin
środa, 13 październik 2021 - sobota, 16 październik 2021
Miejsce
Wiedeń
Telefon
22 729 73 55 wew. 16
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
seminarium / warsztaty
Osoba odpowiedzialna za realizację
Małgorzata Pawlonka

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • nauczyciele kształcenia zawodowego prowadzący zajęcia z przedmiotów gastronomicznych

Zamierzone cele:

  • scharakteryzować lokalne atrakcje kulinarne
  • przeanalizować sposoby promocji kulinarnego dziedzictwa i bogactwa tradycji regionu
  • scharakteryzować produkty tradycyjne
  • dokonać selekcji surowców charakterystycznych w kuchni austriackiej
  • sporządzić i podawać potrawy i napoje typowe w kuchni austriackiej
  • ocenić organoleptycznie sporządzone potrawy

Instytucje współpracujące:

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
 
 

Terminy

  • Od środa, 13 październik 2021 do sobota, 16 październik 2021