Produkcja, przechowywanie i przetwórstwo produktów rolnych

 Rezerwacja zakończona
 
51
Kategoria
Szkolenia
Termin
poniedziałek, 22 listopad 2021 - sobota, 27 listopad 2021
Miejsce
Włochy
Telefon
22 729 73 55 wew. 14
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
seminarium / wizyta studyjna
Osoba odpowiedzialna za realizację
Barbara Płotczyk

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • nauczyciele kształcenia zawodowego prowadzący zajęcia z przedmiotów ekonomicznych
  • nauczyciele kształcenia zawodowego prowadzący zajęcia z produkcji roślinnej

Zamierzone cele:

  • scharakteryzować sposoby skracania łańcuchów sprzedaży i dostaw
  • przeanalizować wykorzystanie lokalnego przetwórstwa produktów rolnych
  • ocenić możliwość sprzedaży produktów bezpośrednio z gospodarstwa rolnego
  • scharakteryzować nowoczesne technologie uprawy wybranych roślin
  • przeanalizować zasady przechowywania produktów rolnych pochodzących z gospodarstw rolnych

Instytucje współpracujące:

  • Szkoła Rolnicza we Włoszech
  • Gospodarstwa rolne we Włoszech
  • Przetwórnie produktów rolnych we Włoszech
 
 

Terminy

  • Od poniedziałek, 22 listopad 2021 do sobota, 27 listopad 2021