Kuchnia staropolska kresów wschodnich dawniej i dziś

Kategoria
Szkolenia
Termin
wtorek, 13 kwiecień 2021 - sobota, 17 kwiecień 2021
Miejsce
Jarosław
Telefon
22 729 59 05, 22 729 73 02
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
seminarium
Osoba odpowiedzialna za realizację
Małgorzata Pawlonka

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • nauczyciele kształcenia zawodowego prowadzący zajęcia z przedmiotów gastronomicznych

Zamierzone cele:

  • poznać produkty tradycyjne kresów wschodnich
  • wykonać tradycyjne potrawy kuchni staropolskiej
  • przeanalizować sposoby promocji dziedzictwa kulinarnego
  • poznać specyficzne cechy kuchni ukraińskiej

Instytucje współpracujące:

  • Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
  • Zespół Szkół Spożywczych Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu
 
 

Terminy

  • Od wtorek, 13 kwiecień 2021 do sobota, 17 kwiecień 2021