Logo

Dziedzictwo kulinarne Warmii i Mazur. Efektywne metody poprawy wyników egzaminów zawodowych

Kategoria
Szkolenia
Termin
środa, 28 wrzesień 2022 - piątek, 30 wrzesień 2022
Miejsce
Kętrzyn
Telefon
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
warsztaty
Osoba odpowiedzialna za realizację
Małgorzata Pawlonka

 

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • nauczyciele kształcenia zawodowego prowadzący zajęcia z gastronomii

Po zakończonym szkoleniu uczestnik powinien umieć:

  • scharakteryzować historię kuchni warmińskiej i mazurskiej oraz tradycyjne potrawy tych kuchni
  • scharakteryzować zastosowanie i dobrać rodzaje i roślin jadalnych w kuchni
  • ocenić możliwości adaptacji potraw do różnych diet (np. wegańskiej, bezglutenowej)
  • określić współczesną kuchnię Warmii i Mazur
  • przyrządzić samodzielnie potrawy według przepisów kuchni warmińskiej i mazurskiej
  • scharakteryzować techniki wędzenia ryb i mięs, przygotowywania potraw mazurskich i warmińskich
  • przeanalizować i zinterpretować wyniki egzaminów zawodowych
  • zaprojektować działania prowadzące do osiągnięcia wyższej jakości i efektywności kształcenia

 

 
 
 
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi     Ministerstwo Edukacji i Nauki     Ośrodek Rozwoju Edukacji     Polski Komitet Normalizacyjny     logo cdr light