Logo

Kuchnia andaluzyjska

Kategoria
Szkolenia
Termin
wtorek, 21 luty 2023 - niedziela, 26 luty 2023
Miejsce
Hiszpania
Telefon
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
seminarium / wizyta studyjna
Osoba odpowiedzialna za realizację
Małgorzata Pawlonka

 

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • nauczyciele kształcenia zawodowego prowadzący zajęcia z gastronomii

Po zakończonym szkoleniu uczestnik powinien umieć:

  • scharakteryzować historię kuchni andaluzyjskiej
  • przedstawić najważniejsze lokalne składniki andaluzyjskiej kuchni
  • rozróżnić smaki kuchni andaluzyjskiej – scharakteryzować zasady łączenia różnych smaków
  • przyrządzić potrawy najbardziej znane i cenione w Andaluzji
  • przyrządzić przekąski typowe dla Andaluzji
  • zastosować różne techniki przyrządzania owoców morza
 
 
 
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi     Ministerstwo Edukacji i Nauki     Ośrodek Rozwoju Edukacji     Polski Komitet Normalizacyjny     logo cdr light