deserKrajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie, organizuje dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych warsztaty branżowe z wyjazdem studyjnym do Niemiec pt. "Nowe trendy i innowacje w branży spożywczej".

Szkolenie odbędzie się w terminie 22-28 stycznia 2022 r.

 

 

 

Do udziału w szkoleniu zapraszamy tych nauczycieli, którzy dostaną indywidualne potwierdzenie uczestnictwa.

Celem szkolenia jest:
Zdobycie przez nauczycieli wiedzy i umiejętności praktycznych związanych z funkcjonowaniem i stosowaniem nowych rozwiązań technologicznych i organizacyjnych w przedsiębiorstwach branży spożywczej.


Program szkolenia będzie obejmował następujące zagadnienia:

  • nabycie umiejętności przestrzegania zasad BHP zgodnych z prawem europejskim podczas prac wykonywanych w zakładach gastronomicznych,
  • nabycie wiedzy i umiejętności praktycznych związanych z funkcjonowaniem i stosowaniem nowych rozwiązań technologicznych i organizacyjnych w przedsiębiorstwach branży spożywczej,
  • obsługa urządzeń, narzędzi i innych sprzętów technicznych stosowanych w procesach produkcyjnych,
  • sporządzanie innowacyjnych potraw z ryb morskich z wykorzystaniem innych przypraw do gładzicy, innych sosów do śledzia, innych przystawek do łososia,
  • poznanie nowoczesnych technik palenia i parzenia kawy,
  • opanowanie innowacyjnych technik produkcji eko – piwa,
  • opanowanie technik przyrządzania smacznych i zdrowych koktajli owocowo-warzywnych,
  • nabycie umiejętności sporządzania potraw typu fine dining.

 

Program szkolenia